Gelders Arcadië

Boeken & apps vol persoonlijke verhalen over de landgoederenzone van de Veluwezoom

Tijdens de officiële presentatie op Kasteel Middachten hebben Diepenmaat Uitgeverij en Ontwerpbureau & Hoog+Diep de eindresultaten gepresenteerd van het project Gelders Arcadië – Geschiedenis in verhalen. Zes boeken en een app vol persoonlijke verhalen over de landgoederen zone van de Veluwezoom.

Gelders Arcadië boeken & apps

Gelders Arcadië boeken & apps vol persoonlijke verhalen

Beleef de verhalen thuis op de bank

Met Geschiedenis in verhalen kan je thuis of op locatie de rijke geschiedenis van Gelders Arcadië in persoonlijke verhalen beleven. Je kan er rustig voor gaan zitten en het hoofdboek of boekje openslaan. Je leest er persoonlijke geschiedenissen, die thematisch gerangschikt zijn: landgoederen en buitenplaatsen, de plaatselijke middenstand en industrie, sociale verhoudingen, de Tweede Wereldoorlog, toerisme, kunst en cultuur, en natuur en water. Spreekt een verhaal je aan dan kun je de app downloaden en deze op het boek richten. Als een soort magische lens toont de app nog meer prachtig beeldmateriaal op aangegeven plekken in het boek.

Gelders Arcadië App + Geschiedenis in verhalern boek

De Gelders Arcadië App toont als een magische lens extra beeld materiaal bij de verhalen in de boeken

Beleef de verhalen ter plekke

Maar je kunt ook op pad gaan langs de verhalen met de app of het boekje. De app leid je op de fiets langs de vele landgoederen en buitenplaatsen van Gelders Arcadië. Je beleeft persoonlijke verhalen op de plek waar ze zich hebben afgespeeld. De app geeft bovendien in schitterende video verhalen toegang tot landgoederen die normaliter gesloten blijven voor het publiek. Hoe je Geschiedenis in verhalen ook gebruikt, het kan niet anders dan dat u gegrepen wordt door de persoonlijke geschiedenissen van mensen die op een of andere manier verbonden zijn met de plaatsen die onderdeel zijn van Gelders Arcadië.

 

Gelders Arcadië App - Beleef de verhalen ter plekke

 Met de Gelders Arcadië App beleef je de verhalen op de plek waar ze zich afspelen

 

De ‘Gelders Arcadie App’ is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play Store

De ‘Geschiedenis in verhalen’ boeken zijn te bestellen via Diepenmaat Uitgeverij en zijn te verkrijgen in Gelders Arcadië bij:

Boekhandel Jansen & de Feijter
Emmastraat 6, Velp
026-36 28 959

Boekhandel Het Colofon
Bakkerstraat 56, Arnhem
026 -370 3508

Boekhandel Hijman Ongerijmd
Grote oord 15, Arnhem
026-44 24 938

The Read Shop
Groenestraat 42, Rheden
026-49 52 027

Plantage Boekhandel Dieren
Calunaplein 108,  Dieren
0313 415 793

Boekhandel Kniphorst / VVV
Hoogstraat 49, Wageningen
0317 42 42 42

Plantage boekhandel Meijer & Siegers
Utrechtseweg 208, Oosterbeek
026 33 41 047

 

De Gelders Arcadië app en ‘Geschiedenis in verhalen’ zijn uitgaven van Stichting Vele Vertellers, in samenwerking met de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden, Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau en Hoog+Diep.