Next Train NL

De eerste slimme reisplanner voor op je smartwatch

Click here for the English version

Next Train
Next train door Tjeerd Ytsma en Hoog+Diep is de eerste app speciaal ontworpen om je treinreis te “plannen” op je smartwatch. Met één blik op je pols zie je hoelang je nog hebt tot de volgende trein en op welk perron je moet zijn zonder dat je steeds je telefoon erbij hoeft te pakken.

Next Train NL Pebble steel

NextTrain - Telt af tot je volgende trein.pngWaarom een trein app op je pols?
Voor het plannen van een treinreis zijn er vele apps en websites beschikbaar. Maar wanneer je die informatie direct nodig hebt – je staat op een feestje te kletsen of bent met bagage onderweg – is het laatste wat wil je telefoon pakken, een formulier invullen en wachten op advies.


 

 

 

 

NextTrain - Met een blik op je polsMet één blik op je pols.
Met een blik op de ‘Next Train NL’ app op je smartwatch zie je hoe lang je nog hebt tot de eerste trein vanaf het dichtstbijzijnde station naar huis.


 

 

 

 

 

 

 

NextTrain - Toch een trein laterToch een trein later?
Is je dat nog iets te vroeg dan roep je met een druk op de knop de tijd tot de tweede trein op. Per vertrek toont de app alle informatie die je nodig hebt: aankomsttijd, perron, aantal overstappen en mogelijke vertraging.


 

 

 

 

 

 

NextTrain - altijd actuele en persoonlijke infoEen slimme trein app die leert en voor je plant
Next Train NL leert je reispatroon en toont altijd het meest voor de hand liggende reisadvies zodat je in veel gevallen niet hoeft te plannen. Reis je bijvoorbeeld dagelijks met de trein naar je werk dan telt hij ’s ochtends af tot de eerstvolgende trein van je thuisstation naar het station bij je werk en ’s middags de reis in omgekeerde richting. Ben je niet thuis, maar bijvoorbeeld bij vrienden op bezoek, dan toont hij de reis vanaf het dichtstbijzijnde station naar je thuisstation.

Het door de app gegenereerde advies is eenvoudig aan te passen tot iedere willekeurige reis, waarbij alternatieve vertrek- en aankomststations slim worden aangeboden uit dichtstbijzijnde stations, je persoonlijke favorieten of een ander station in Nederland.

Eerste reacties

Dit voelt toch wel sci-fi, Pebble telt seconden af naar volgende trein.

A photo posted by Alexander Klöpping (@alexandernl) on

‘Next Train NL’ is bij Hoog+Diep bedacht en ontwikkeld door Tjeerd Ytsma. De app werkt met iOS en Android en is beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische spoorwegen in de Pebble appstore.

Blijf op de hoogte van de laatste Next Train ontwikkelingen via
www.nexttrain.nl
https://twitter.com/nexttrainnl